Cursus “WEGEN NAAR GELUK”

12 Geluksactiviteiten en eeuwenoude levenswijsheid: tips voor geluk, waarvan het effect is aangetoond

Hoe word ik gelukkig? Of beter: hoe word ik gelukkiger?
Onder dit menu ‘Geluk in praktijk’ vind je tientallen praktische tips hiervoor, die zijn gebaseerd op wetenschap en ervaring. Deze geluktips zijn stuk voor stuk de moeite waard. Ze zijn effectief en in elk van de adviezen schuilt een diepe levenswijsheid.
Het zijn niet zomaar ‘weetjes’. Door slechts één van deze adviezen toe te passen, zul je in je leven stapvoets kleine veranderingen gaan merken.

‘Gelukkig leven’ is mèèr dan tips en trucs
Wie iets in haar of zijn leven verandert, wil niet alleen weten dat het werkt, maar ook waartoe je die inspanning zou doen: wat voor resultaat mag ik verwachten en in welk opzicht zal ik daardoor gelukkiger worden? Daarbij helpt het om je af te vragen: wat is het verband tussen al die adviezen om gelukkiger te worden? 

Een reis van duizend mijl begint met… (Confucius)
Maar ook al gaat het om je levensstijl als geheel, wie gelukkiger wil leven, heeft baat bij goede tips. Vaak is het volgen van één advies (dat je zelf hebt gekozen) al een effectieve manier om te beginnen. Na een tijdje merk je of het werkt. Daardoor raak je vanzelf gemotiveerd om een volgende stap te proberen.

Geluk moet je doen
Het gaat er dus om de ‘geluksoefeningen’ in praktijk te brengen. Dat is niet altijd makkelijk. Soms doe je het bijvoorbeeld goed, maar na een tijdje vergeet je het weer. Of er blijken in het dagelijks leven allerlei struikelblokken te zijn. Goede tijden, slechte tijden… we kennen ze immers allemaal.

Grijp daarom de kans jezelf regelmatig aan ‘de weg naar geluk’ te herinneren. Dat kan op twee manieren:

1. Geef jezelf een cursus ‘Geluk’ cadeau!

Die cursus kun je op deze website volgen. Het gaat zo: volg vanaf deze pagina telkens de link die onderaan de tekst staat.
Daarmee voert Geluksdoctorandus je vanzelf langs alle pagina’s in het menu van de cursus ‘Geluk’. Je kunt alle pagina’s achter elkaar lezen of ook: elke dag met een nieuwe pagina (en dus een nieuwe oefening) verder gaan. 

De cursus wordt gaandeweg uitgebreid. We beginnen met oefeningen waarvan het effect wetenschappelijk is aangetoond. Daarna laten we de Oosterse èn de ‘Antieke’ Westerse weg naar geluk zien.

2. Blijf up to date en abonneer je op de gratis “Gelukscourant” van Geluksdoctorandus. Vul dan rechtsboven op de homepage je mailadres in (en let op dat je even op de bevestigingsmail reageert).

Je krijgt dan tweewekelijks nieuwe informatie over geluk in je inbox, waaronder over het vervolg van deze cursus.

Ga nu verder naar: 12 Activiteiten die geluk bevorderen

 

Of maak een bookmark/favoriet als je de volgende dag verder wilt gaan.