Politiek Geluksmanifest 2017 — omdat de verkiezingen nog steeds niet over ons geluk gaan

Donderdag 16 februari was het Centraal Planbureau (CPB) klaar met het doorrekenen van de politieke programma’s in termen van inkomen, koopkracht, begrotingstekort en werk.
Maar hoe zit het met hun plannen voor ons geluk en levenskwaliteit?

Zes jaar na de financiële crisis slagen de politieke partijen er nog steeds niet in om dát voor de bevolking inzichtelijk te maken. Niet omdat het niet kán, maar omdat ze van links tot rechts aan de wetenschappelijke inzichten uit het geluksonderzoek, en de mogelijkheden die voor beter beleid in te zetten, voorbijgaan.

Geluksdoctorandus heeft daar genoeg van.
Om te laten zien hoe groot de onwetendheid over geluk van onze parlementariërs is, schreef hij op eigen titel het Politiek Geluksmanifest 2017.

Wil jij weten welke kansen voor innovatie en bestuurlijke vernieuwing wij door deze onkunde mislopen? Lees dan dit Politiek Geluksmanifest 2017

Wil je weten hoe je als bestuurder, politicus, beleidsambtenaar of -adviseur wél kunt sturen op geluk? Of hoe je dit als kiezer of kritisch journalist kunt stimuleren? Lees dit Politiek Geluksmanifest 2017

Wil jij weten welke gaten de parlementaire onderzoeksommissie Breed Welvaartsbegrip in diens eindrapport heeft laten vallen? Lees dan dit Politiek Geluksmanifest 2017

Wist je trouwens dat Nederlanders al aan het eind van de 18e eeuw tegen prins en regenten in opstand kwamen, omdat ze vonden dat geluk er voor iedereen moest zijn? Ook dát lees je in Politiek Geluksmanifest 2017.   

Het is gratis. Deel het en verspreid het.

Maar je hoeft het niet bij dit manifest te laten. Wil je meer leren over Sturen op Geluk in het publieke domein? Volg dan deze 8-daagse opleiding aan de Erasmus Universiteit. (Start 7 maart 2017.)

Wil je eens bijgepraat worden over de nieuwste inzichten rond geluk en moraal in verband met economie? Kom dan 1 of meer dagen naar de conferentie A World to Win (20 tot en met 24 maart 2017) aan de Erasmus Univeristeit.

En als je zeker wilt weten dat je niet gek bent, als je vindt dat geluk in relatie tot politiek, economie en beleid de toekomst heeft, klik dan op dit uitgebreide overzicht van internationale ontwikkelingen op dat gebied.

Dit bericht is geplaatst in Beleid, Bruto Nationaal Geluk, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *