Gratis cursus GELUK KUN JE LEREN

Deze online cursus geluk word je gratis aangeboden door Geluksdoctorandus.
Hij wordt steeds verder uitgebreid.

De cursus laat je kennismaken met geluksactiviteiten (waarvan het effect door recent wetenschappelijk onderzoek is aangetoond). Maar ook met eeuwenoude levenswijsheid uit zowel de Oosterse als de Westerse traditie (levenskunst). 

Hoe word ik gelukkig? Of beter: hoe word ik gelukkiger?
Onder het menu van deze cursus geluk vind je tientallen praktische tips, die zijn gebaseerd op wetenschap en ervaring. Deze geluktips zijn zijn niet zomaar ‘weetjes’. Er schuilt vaak een diepe levenswijsheid in en veel ervan zijn bewezen effectief.
Door slechts één van deze adviezen toe te passen, zul je in je leven stapvoets kleine veranderingen gaan merken.

‘Gelukkig leven’ is méér dan tips en trucs
Wie iets in haar of zijn leven verandert, wil niet alleen weten dat het werkt, maar ook waartoe je die inspanning zou doen: wat voor resultaat mag ik verwachten en in welk opzicht zal ik daardoor gelukkiger worden? Daarbij helpt het om je af te vragen: wat is het verband tussen al die adviezen om gelukkiger te worden? 

Een reis van duizend mijl begint met de eerste stap (Confucius)
Maar ook al gaat het om je levensstijl als geheel, wie gelukkiger wil leven, heeft baat bij goede tips. Vaak is het volgen van één advies (dat je zelf hebt gekozen) al een effectieve manier om te beginnen. Na een tijdje merk je of het werkt. Daardoor raak je vanzelf gemotiveerd om een volgende stap te proberen.

Geluk moet je doen
Het gaat er dus om de geluksoefeningen in praktijk te brengen. Dat is niet altijd makkelijk. Soms doe je het bijvoorbeeld goed, maar na een tijdje vergeet je het weer. Of er blijken in het dagelijks leven allerlei struikelblokken te zijn. Goede tijden, slechte tijden… we kennen ze immers allemaal.

Iemand die deze, en ook andere, geluksoefeningen regelmatig toepast is de Nijmeegse socioloog en cabaretier Lerrie Grooten (29). In een filmpje op zijn website (een interview met Omroep Gelderland) vertelt hij daar enthousiast over.

Probeer jezelf regelmatig aan ‘de weg naar geluk’ te herinneren.

1. Geef jezelf deze cursus Geluk cadeau!

Het gaat zo: volg vanaf deze pagina telkens de link die onderaan de tekst staat.
Daarmee voert Geluksdoctorandus je vanzelf langs alle pagina’s in het menu van de cursus geluk. Je kunt alle pagina’s achter elkaar lezen of ook: elke dag met een nieuwe pagina (en dus een nieuwe oefening) verder gaan. 

Deze gelukscursus wordt gaandeweg uitgebreid. We beginnen met oefeningen waarvan het effect wetenschappelijk is aangetoond. Daarna laten we je de Oosterse én de ‘Antieke’ Westerse weg naar geluk zien.

2. Zoek een vriendin of vriend, misschien wel je eigen partner of je kinderen, om deze geluksoefeningen samen mee te doen. Bespreek of je ze wilt aanpassen aan je eigen situatie en wissel onderling uit hoe het is gegaan.

Door het samen te doen, verspreid je niet alleen het geluk in je eigen omgeving, maar je vergroot ook de kans dat deze cursus een blijvende invloed heeft.

3. Blijf up to date en ontvang bericht wanneer er nieuwe pagina’s aan de cursus zijn toegevoegd door je te abonneren op Geluksdoctorandus (ook gratis) onderaan deze pagina. 

Wandelend Verkeerslichtmannetje uit DDR (groen)

Ga nu verder naar: 12 Activiteiten die geluk bevorderen

4 reacties op Gratis cursus GELUK KUN JE LEREN

 1. ria weber schreef:

  heel leuk, wil er graag meer van weten

 2. geluksdoctorandus schreef:

  Dank voor je reactie, Ria! Gewoon het groene mannetje volgen — maar dat heb je vast al ontdekt inmiddels …

 3. giel schreef:

  ik ga beginnen

  • Akshaya de Groot, Geluksd0ctorandus schreef:

   Zet hem op! — Al is het natuurlijk geen wedstrijd :-)

   Je bent welkom om aan het eind, of tussendoor, je ervaringen te beschrijven.

   Groet van Geluksdoctorandus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *