Cursus Gelukskunde voor volwassenen in Limburg

Waar ben ik goed in? Hoe vul ik mijn dagen met wat meer blijheid? Wat is waardevol voor mij? Waardoor kan mijn veerkracht groeien?
Al deze vragen hebben te maken met geluk. “En wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat je gelukkig zijn kunt leren”, zegt gelukscoach en docente van de cursus gelukskunde Lucy Spoelstra opgewekt.

Lucy was jarenlang werkzaam in de zorg- en welzijnssector. Die ervaring neemt ze met zich mee, maar een aantal jaren geleden besloot ze zich meer op geluk te richten.
Docente gelukskunde en gelukscoach Lucy SpoelstraDe cursus is gebaseerd op inzichten uit de positieve psychologie. “Rond 2000 ontstond in Amerika deze nieuwe richting in de psychologie. Het nieuwe ervan is vooral het accent op empowerment, het versterken van iemands kracht, in plaats van te graven in het verleden naar waar er ooit iets mis ging. Vandaar dat ik graag zeg: van klacht naar kracht.” Dat weerspiegelt ook de wending in haar eigen levensloop.

‘Afgekeken’ van gelukskunde op de middelbare school
Vanuit de positieve psychologie zijn er lessen gelukskunde ontwikkeld voor leerlingen van het basis- en voorgezet onderwijs.
Geïnspireerd door de populariteit van de gelukslessen voor brugklassers van middelbare scholen, heeft Lucy een cursus voor volwassenen ontworpen.
Zij geeft die sinds 2011 bij de organisatie Alcander in Heerlen. Omdat de cursisten zo enthousiast waren, geeft zij de cursus nu ook vanuit haar eigen praktijk in Heerlen-Welten. 

De thema’s die aan de orde komen, zijn:
• Wat is geluk?
• Omgaan met stress
• Relatie met jezelf
• Veerkracht
• Werk en vrije tijd
• Relaties met anderen

Lucy: “Bij de behandeling van deze thema’s word je regelmatig uitgenodigd om stil te staan bij vragen als: ‘wie ben ik ?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’. Naarmate je meer zicht krijgt op jouw antwoorden zul je beter kunnen kiezen voor de dingen, waar jij je goed bij voelt.”

Wanneer
De cursus bestaat doorgaans uit 7 bijeenkomsten van circa 2 uur om de 14 dagen.
Het tijdstip wordt in overleg bepaald op een werkdag van 14.00 – 16.00 uur of van 19.00 – 21.00 uur. Er start regelmatig een nieuwe cursus.

Waar
De cursus wordt gegeven in Heerlen – Welten.
Op verzoek kan de cursus ook op andere plaatsen worden gegeven.

Kosten
Ongeveer € 70 (prijs in 2014). Voor de hele cursus, vooraf te betalen.
Inclusief koffie, thee en een klapper met alle theorie en opdrachten per les.

Aanmelden
Wie geïnteresseerd is of nog vragen heeft, kan zich aanmelden per mail of telefoon. Daarna volgt nog een klein kennismakingsgesprekje, om te bekijken of de cursus aansluit bij wat je zoekt.

Mail: lucysp@hetnet.nl
Telefoon: 045 – 405 16 96 (als je inspreekt op de voicemail belt Lucy terug).
Website: www.gelukskunde.eu  en op Facebook.

Gelukkig nieuwjaar!

Dit bericht is geplaatst in Geluksinitiatief, Onderwijs met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *